неделя, 30 декември 2012 г.

Законодателна и изпълнителна власт - на протест срещу законността

Последните няколко дни пред нас се разиграва твърде любопитен вариететен спектакъл - представители на властта "протестират" срещу спазването на законите.
Пръв там, още на 28-ми декември, беше изпратен заместник-министър Иво Маринов (виж видеото, заснето от екипа на Агенция БГНЕС):


На следващия ден се яви председателката на Народното събрание, Цецка Цачева, която изигра няколко ръченици (с червеното яке на снимката):


Днес, 30-ти декември, беше ред да протестира другото "Ц"-двубуквие на властта - министър Цветан Цветанов, известен още и като "Цецо Апартамента" (на видеото, заснето от Агенция БГНЕС):


Вижда се, че този министър, въпреки че е физкултурник по душа, е доста скаран с фактите. Ски-курортът в Европа с най-голяма обща дължина на пистите е курортът Вербие в Швейцария - около 410 километра писти общо (а не 1 200). Грешката не е голяма (за мащабите и възможностите на това управление) - "само" около 300 процента хиперболизиране. Разбира се, във Вербие не закачат горите си за ски писти и лифтове, защото градът се намира на над 1500 метра надморска височина, а пистите са нагоре - до 3 330 метра надморска височина.

Без съмнение това са индивиди, които напълно са загубили самоуважението си, окичвайки се като придворни шутове на една офшорна групировка. Но все пак тази власт не може да бъде упрекната в непоследователност - нейни представители посетиха лично преди няколко месеца и друг протест - този на Орлов мост:


Убеден съм, че пиесата с тези евтини комедианти, излъчващи свирепа абсурдност, е продължение на друга, която започна наскоро - за нея писах тук и тук. Цялата драма обаче започва доста отдавна - повече информация има тук, или в медиите (например Dnevnik.bg, Dnes.bg, Capital.bg). Т.е. това е кражбата на офшорната фирма "Юлен" АД, която кражба правителството на ГЕРБ упорито се опитва да узакони.

Може би е рано за развръзка, но допускам, че ще се наложи да участвам лично в нея. Надявам се искрено да не е като на последната снимка...

Няма коментари: