събота, 29 декември 2012 г.

АЕЦ "Белене" ли? - Ще решават хора на преклонна възраст

Преди няколко дни писах, че АЕЦ "Белене" е като строеж на къща за още неродените деца.
Днес научавам (от вестник "Дума"), че ако не построим АЕЦ "Белене", то през 2028 година сме щели да внасяме ток. И той щял да бъде на по-високи цени...

Защо щял да бъде на по-високи цени, не казват.
А и как да кажат? Кой може да прогнозира цената на международния пазар на нещо, което уж щяло се купува след цели 15-20 години?
Никак не става ясно и по какви причини си въобразяват, че строителството на този АЕЦ е щяло да бъде драстично по-евтино от същото строителство където и да било по света. Пияни ли са? Или са слабоумни?

А и защо сме щели да внасяме ток, след като потреблението на ток у нас всъщност намалява? Непрекъснато намалява и населението в трудоспособна възраст, което да го потребява.

Остават (засега) обаче представителите на инициативния комитет, които напират за АЕЦ "Белене" (снимката е от вестник "Дума"):


А за мен остава да се чудя какви са мотивите на този инициативен комитет, след като неумолимият ход на времето едва ли ще позволи на неговите представители да видят този АЕЦ. Ако недай си боже нещо се обърка и къщата за "още неродените" вземе, че се построи. Без те да бъдат попитани дали изобщо ще им трябва!
Трябва ли бъдещето да се определя така от най-неуместните за това хора?

Няма коментари: