събота, 15 юни 2013 г.

Гаврата на Орешарски

Гавра...
Ще ви кажа какво е гавра.
Това е вид издевателство, подигравка с някой човек или група от хора.
Беше много разпространено в армията спрямо новобранците, когато армията беше наборна.
"Телеграма" е гавра, при която на заспал човек слагаш хартия между пръстите на краката му и след това запалваш хартията. По-чувствителните хора се събуждат и стряскат, но съм виждал и много случаи, в които цялата хартия изгаря, а човекът продължава да си спи.
Омазване на лицето на заспал човек с паста за зъби - много неприятен тип гавра, при която не се събуждат от сън само най-дебелокожите.
"Мамба" обаче е такава гавра, при която всички се събуждат с крясък. При нея няколко човека вдигат спящия човек с дюшека и го преобръщат. Стресът е много голям.

В краткото си битие на премиер лицето Пламен Орешарски успя да ни демонстрира цял оркестър от гавра след гавра с хората - с цигарения дим в заведенията, с шистовия газ, с рестарта на проекта АЕЦ "Белене" и т.н. По-чувствителните се будеха и реагираха.

Всичко това обаче не беше достатъчно на лицето Пламен Орешарски и то с цялата си наглост ни приложи най-грубата от всички гавра. Гавра, която разстърси изцяло всеки човек, който има някакво усещане за добро и лошо, за уместно и скандално, за правилно и абсурдно...

Наложи кандидатурата на Делян Пеевски за ръководител на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС)!

Това е същото, като да избереш педофил да се грижи за деца.
Това е същото, като да сложиш вълк да ти пази овцете.
Това е същото, като да сложиш мафиотски бос да се бори с мафията.

Казано иначе, това е скандално, абсурдно и гавра с хората. Едновременно!
И хората реагираха - поискаха този смахнат индивид (Пламен Орешарски) да си заминава:

Няма коментари: