понеделник, 2 март 2009 г.

Юлий Москов - още един платен простак

Юлий Москов
След кръчмарския словесен маясъл на експоната Божидар Димитров срещу природозащитната общност офшорната чума е впрегнала за настъпление друго от придворните си телета - възпитаникът на "Народна младеж", Юлий Москов.
Ето какви лъжи е натворил хулителят в две поредни дописки в стил спънат фалшив патос в притежавания от него парцал, който принципно не чета, но други ме упътиха към него:

Витоша е мъртва планина. От 20 години, може и повече, там нищо не се случва. Само се разрушава - сгради, лифтове, влекове. Разрушават се пътищата и пътеките.
(Източник: Парцалът)


- Витоша обаче не е строителна площадка. А пътеките се поддържат добре. Туристическата маркировка се подновява, поставят се означения за пешеходните маршрути и се инсталират препятствия за нароилите се напоследък моторни превозни средства в непозволената за тях територия. Противостои се и срещу големите престъпници в планината - "Витоша ски" АД.

Всяка планина без хора е мъртва. Без хора тя подивява. И се изражда. Колкото дървета да има и колкото камъни да има.
(Източник: Парцалът)

- Този израз е верен за думата "селище" (град, село, махала), но не и за планината. Планината е предизвикателство към човека, не населено място. Най-ценна е тя за човека когато е истинска и когато я има.

Камъните не са по-важни от хората. Също и дърветата. Защо го наричат Природен парк "Витоша", нали парковете са за хората?
(Източник: Парцалът)

- "Камъните не са по-важни от хората." Точно така! Тук съм съгласен. Това трябва да запомнят любителите на бетонирането на планините! А паркът е "природен" именно защото неговото съществуване е вречено на опазване на природата. На природата, която да радва човеците и да им дава отмора и усещане за девствена чистота, непреходност и святост.

И изведнъж - стотици деца на "Алеко"! И сняг, много сняг. И тишина. Няма по-чисто от детски гласове в планината. Като кристални звънчета, ако човек има душа да ги чуе. Но първо е да си човек.
(Източник: Парцалът)

- Гавра с всичко човешко е да прикриваш търгашеските си напъни зад детската гълчава.

Какво беше Банско само преди десетина години? Малко градче, разнебитени улички, опустяло място, в което единствените разхождащи се обекти бяха овцете на бай Георги. А ски зоната? Ски зона нямаше.
(Източник: Парцалът)

- За Витоша говори, Банско му в акъла! Що така? И все за ски-зоната. То в Банско ски-"строителите" оставиха кална следа и бутнаха свлачища да вървят. А и кои бяха тия чутовни "строители". "Юлен" на Цеко Минев? А не са ли тия същите, дето съсипват сега на Витоша? Май са същите, а? И коя ли муза е напъпила в обсъждания тук господин, че се орезилява така дебилно заради някой си Цеко Минев? Мога само да гадая $$$.

Слагачът обаче не спира до тук, щял да търси работа на хората от кварталите Бояна, Драгалевци и Симеоново, хора бедни и малоимотни, обрулени от тежкия живот и от безработицата стари софиянци:
И не се сещат какво ще стане, ако в Бояна, Драгалевци, Симеоново научат на колко нови работни места и на какви хубави заплати могат да се радват, ако планината заживее отново за хората.
(Източник: Парцалът)

- А дали тия хора няма да намерят този платен драскач, Юлий Москов, и да му нашибат с пръчки продажния задник, когато им потекат кални чешмите? Къде ли ще се скрие? Може би при шефа си Майкъл Чорни? Най-добре!

Ами защото един файтон ментарджии искат да направят така, че в България ски да стане мръсна дума. И съсипват всичко. Преднамерено, последователно, с особена жестокост. Съсипват и природата, без никой да ги хване за врата и да ги изхвърли.
(Източник: Парцалът)

- Точно така, драги! Тия ментарджии като теб поругаха и продължават да хулят името на страната ни, която се слави със съхранената си природа. Точно тия уроди трябва да натирим! Я по затворите, я в странство.

И да не забравя:
Ей, Москов, върви на майната си!
(И аз мога да съм простак)

...Само дето нещата много взеха да се навързват. Едно от правителствените келемета, Стефан Юруков от Държавната агенция по горите, за което в заменките на гори няма нищо лошо, се е озъбило срещу трима директори на природни паркове, сред които и на Природен парк "Витоша". Няма и месец след обсъждания пасквил. А поводи легални няма открити...

3 коментара:

Анонимен каза...

За съжаление угоения шопар му плащат да пише простотиите си!!!А истинските любители на природата, много ни е слаб гласеца...но все пак е важно да го има!!!Иначе ония ще си помислят че БЪЛГАРИЯ е тяхна!!!!!!

Анонимен каза...

Е Хубавата новина е че сайта 7sport.net вече не работи и не се упдейтва щото гения на Москов е решил че не му трябва интернет издание и слава богу поне няма да хули срещу витоша !!!!

velin каза...

Получих е-мейл отговор:
ОТГОВОР НА ЗАПИТВАНЕ - СТАТИЯ "НОВИТЕ В ЦСКА" ВЪВ ВЕСТНИК "7ДНИ СПОРТ" ОТ 18.01.2012 Г - 7


"УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Във връзка със публикувана статия „НОВИТЕ В ЦСКА“ във вестник „7дни спорт“ от 18.01.2012г,
Ви уведомяваме, че по постъпилите Ваши сигнали се предприемат необходимите действия от
Комисия за защита от дискриминация.
С уважение,
Председател: Кемал Еюп"