петък, 16 януари 2009 г.

Продължаваме...

Въпреки опитите за подриване основите на гражданската сплотеност чрез клевети, лъжи, заплахи, провокации и други оръжия от манипулативния арсенал на таласъмите от "държавна сигурност" (съкратено ДС, дори и за съдебните власти трябва да е ясно), протестът продължава успешно вече трети ден.
Без да отслабва степента на участие на обществото.
Без протестът да е "яхнат" от някоя политическа групировка.

На протеста има най-различни групи хора, а също и хора, които не могат да бъдат лесно обособени в някаква група. Има всякакви хора.

Природозащитници:



Лекари:



Пенсионери:



Спортисти:



С цветовете на дъгата:



Читатели:



Много хора:



Полицаи с карамфили:



Не знаехте ли? Полицаите ни подкрепят в исканията. Те са строени от другата страна на вашата барикада само когато са на работа. После са хора като нас и са с нас.
Клати ли ви се земята? Убеден съм в това, но никак не ви съжалявам.

И още нещо.
Много от тези хора на снимките наистина няма да седнат на една маса, както се успокоява някой си Живко Георгиев (виж анализа в "Медияпул"), обявявайки такова обединение за "инфантилно". Нито са дошли да бъдат организирани и водени от някого.
Всичко това е едновременно смешно и страшно, защото хората тук не са дошли да седят на маси. Те имат искания, на които вие като техни представители сте длъжни да обърнете и да обръщате внимание.

Протестите продължават и в следващите дни - докато хрантутниците вътре си свършат работата удовлетворително, или се наложи да си отидат окончателно.

А при невъзможност за лично присъствие на площада, символично участие в протеста може да се заяви и чрез тази интернет страница:

http://feelfriendly.com/

На същата страница има и форум, в който можете да споделите лични впечатления и мнения за събитията.

Няма коментари: