понеделник, 26 октомври 2009 г.

Цеко Минев - един банкер лъже в ефир

 



Според максимата - "не е важно какво казваш, а как го казваш", емоцията е важна - с досада, с неприязън и омраза към онзи, който му пречи да краде.
Защото фактите са нещо много далеч от Цеко Минев:

"Аз наистина това, което видях горе, наистина е нещо много странно. Защото все едно Националния стадион "Васил Левски" да не го окосим една година и след туй да искаме да играеме футбол. Ми тревата е до кръста, и те са храсти, и сума ти паднали дървета... За какво говориме..."


Да, за какво говорим?!
Ски писта, на която са пораснали... храсти, откога ли не е почиствана?
И наистина ли е така? И за коя писта става дума? Това не става ясно.
Защото ако иде реч за пистата в ски център "Алеко", то тя е окосена, както и всяка година. За това свидетелства една съвсем елементарна проверка с документални снимки, извършена от Дирекцията на Природен парк "Витоша" тези дни.

Или пък може би става дума за една друга "писта":

/снимката е от novsport.com/


за която преди дни гръмнаха медиите, че й е "отнет състезателния лиценз" на провелия се преди няколко дни форум "Алпина" в Зьолден. (Аз лично документ, свидетелстващ за това, не открих, както не открих и факти тази писта да е била някога изобщо лицензирана официално за състезания, обещавам си да потърся още.)

Работата е там обаче, че ако от офшорката "Витоша ски", зад която стои Цеко Минев, имат някакво отношение към тази писта, то се изразява в намеренията им на нейно място да изкопаят дупка за вода, която да се използва за изкуствен сняг. Така че тази "писта" не се брои.

Остава другото - Цеко Минев най-безцеремонно лъже. А доколкото това лице е в управлението и на финансова институция като "Първа инвестиционна банка", то за потребителите на тези банкови услуги остава стресът да се чудят дали парите им са на сигурно място.
Защото когато човек излъже за едно нещо, то той е обикновен лъжец, и нищо не пречи да излъже за какво ли не.

Няма коментари: