събота, 6 септември 2008 г.

Коце Маца пак се омацал

Пипнали го по наставление от "Интерпол" във Византийско, още се пляскат по челото защо не е станало в България, но по-натам може и да се осветли. Иначе момчето е напористо и работливо, не си е мило ръцете от зората на 90-те години и се говори, че немците баш затова му пуснали потерята. Други пък иначе разправят, но и това ще излезе.

А на нашето момче евала да му направиш, занимава се с обширна обществена дейност - и в политиката, и в спорта, и в... държавния резерв. Виж сега, това за държавния резерв е старо и неактуално - отпреди цели две години е и дори и полицаите вече не ги вълнува професионално (това и генералният комисар на МВР Павлин Димитров ще го потвърди). Ама отмъкнал там няколкостотин хиляди тона жито и още почти толкова нафта. Ми кво толкоз, имал възможност, запасил се човекът. Сега е общински съветник в Петрич, обаче като нищо го мешат и със самия кмет (гърците се уплашили да не са уловили цял кмет, та питали посланика ни там, е, не са, леко да им е).

А преди година и кусур Коце Маца се пипна за зелено - сложиха го съпредседател на "Зелен Алианс", барабар със съкилий... със съучаст... с партньора му по "жътва" на държавно резервно жито Димитър Бухларски. Тандемът доскоро гордо стоеше на ръковИдното място на страницата им в Интернет, но наглостта си има своите граници и го махнаха.

В казания "Зелен Алианс" влизат "Български зелен кръст", "Движение за зелена България", "Зелени патрули" (на Амадеус Кръстев) и др. такива. От тях се пръкна едно политическо отроче - "Зелена България", за които писах миналата година на същата дата:
Зелена ли е "Зелена България"

После тия същите се събраха с шайката на Александър Каракачанов и подредиха обща партия "Зелена партия/Българските зелени".
Бе ей така се вият и сучат житейските пътища на хората...

Няма коментари: