петък, 8 юли 2011 г.

Потребителска eволюция?

Да, на интересна еволюция на декларирано мнение попаднах в интернет, която бих искал да споделя. Това е във връзка с установените крупни кражби на Цеко Минев в Национален парк "Пирин".
И понеже същият този банкер е протегнал крадливите си ръце и към Природен парк "Витоша", разгледах форума на рекламната страница на проекта за съсипване на парка със странното име "обичамвитоша-точка-ком". Мнения там всякакви, но ми направи впечатление едно от последните мнения във форума и от него тръгнах да търся останалите. Та отзад напред (ако авторът е против да го цитирам, нека ме информира):

Пет Апр 01, 2011 1:42 pm
Абе да споделя аз какво ми се случи,
значи по тривиалното е че вчера нощно пак нямаше дойдоха 12 дущи и след като си тръгнахме засякохме още три коли по пътя със ски, но това не е толкова необичайно,въпреки че не мога да разбера защо трябва ние да сме част от тяхната схема за нетни приходи магазините не затварят, когато в моловете няма никой, просто като не могат да си управляват разходите фалират и идва следващия,ако Витоша ски не могат да осигурят сезона което предишните макар и далеч по-малки все пак правеха да продават и да се махат.НО ТОВА което днеска ми се случи вече е ужасно. Бях с една приятелка, която има три деца, в случая си беше оставила едното дете и беше взела детето на приятелка.Ски патрула я спря и и каза че не може да кара с три деца ,защото това можело да бъде ски училише.Отидох да питам за официално становище и УЖАС , един дето се представя там за някъв отговорник,този дет кара един джип и един друг пак с униформа потвърдиха и да ТОВА е официалната позиция на Витоша ски,ако имате три деца третото няма да може да се качва на Витоша,официално ше Ви конфискуват картите. Сега ше им дадем ли да спрат децата ни от ски , защото те си имат проблеми с това кой правел нелегални ски училища или не. Мене нито Цековци нито Мековци ме интересуват тази планина е НАША и на децата ни била е и за нашите родители и ще остане много след като никой не си спомня за някви офшорки и щом се опитват по гнусен начин да ни я вземат , трябва да има отпор, аз започвам и няма да спра, който иска да ме подкрепи.Ще се опитаме да го съдим, както и ше контактуваме с медиите, няма да спрем и това е със сигурност! Утре ако направят курорт ще искат и да ни казват кога да дишаме горе и кога НЕ! Самозабравиха се и ако няма обществена дискусия и вой, днеска бях аз- утре ще е някой от Вас, а най вероятно всички.СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ПРЕДИ НАПРАВИХ УСИЛЯ ДА ПОДКРЕПЯМ НОВИЯ ПРОЕКТ,СЕГА РАЗБИРАМ ЧЕ ВИТОША СКИ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЛА И КАК МОЖЕ ДА ИЗТИСКА ПЛАНИНАТА,ХОРАТА СА ПОСЛЕДНОТО НЕЩО КОЕТО ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ,ДАЖЕ НЕ МОГАТ И ДА СИ ДАДАТ СМЕТКА, ЧЕ ЗА ДА СИ ДАВАМЕ ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ДОБРЕ.Днес усетих, че ако на тези хора не им се дръпнат юздите утре няма да можем да си върнем планината-бъдете активни!


Преди това:
Вто Апр 27, 2010 8:18 pm
Може би ще направя офтопик но немога да се сдържа, а и съм длъжен след като досега подкрепях проекта да кажа честно и един сериозен довод-против.Пак закриха сезона при доволно наличие на сняг! Дори и в най-кризисние времена на Витоша се е въртяло на Спас до последно.Защо не направихте този реверанс и не спазихте тази традиция? Защо не оставихте Спас (и без това е на самообслужване) за съботите и неделите за маниаците? Точно това са хората които другите питат за ски всеки път когато стане дума, наказахте естественото си лоби! Колко щеше да струва това? Жалко, че не можахме както в добрите стари времена да направим едно пролетно докато се прекъсне Спас, мога да Ви кажа колко ще Ви струва - Вие не ни покрепихте,..Не очквайте подкрепа и от нас. (не искам да узурпирам мнението на "постоянното присъствие", но с колкото хора говорих всичките бяха огорчени!)


И най-напред:
Пон Мар 01, 2010 4:13 pm
Значи, аз не съм някакъв фен на Цеко Минев или на фирмата, но съм запален скиор, имам впредвид че правя средно между 50 и 60 ски дни в годината и карам ски вече 30ина години и мисля че е ясно едно-Витоша трябва да се оправи, проекта ми се вижда добро решение, използва стари трасета през залесените участъци и новите влекове са главно през голите склонове. Ако еко организациите твърдят че ще има кой знае какво вредно вляние -да ме прощават. Мися че се държат, като човек който си е загубил портфейла и си го търси под лампата защото там е най светло.Аз се скъсах да ги сезирам за една сеч (поголовна) на 400 км от София, ама никой не го интересува,(сигналът ми бил приет) кой ше ти ходи толко далече, в София тука са и хората и медиите-всичко!Ако цената на това да се качат всички в планината и особено на децата да се даде най-хубавия спорт и да се превърнем в най-скиорската столица е да се изсечат нула цяло и незнам си колко процента които ше се засадят накъде другате(ето това еко организациите да проконтролират,.. ако се занимават изобщо с неща други от правенето на политика) аз съм -за!


Основното впечатление, което остава у мен, е, че дружинката на Цеко Минев изглежда не само е крадлива, но дори е некадърна да се погрижи за откраднатото. Това са случайни хора, които са тук, за да откраднат колкото може повече и да бягат. С тази цел "Юлен" и "Витоша ски" са офшорки.

сряда, 6 юли 2011 г.

Какво е 647?

647 са декарите от Национален парк "Пирин", откраднати от банския джебчия "Юлен" АД.
Правителството, в лицето на ресорния министър Нона Караджова, възнамерява да внесе поправка в Закона за концесиите, с която кражбата да си остане в полза на крадеца. Твърди се също, че щяло да бъде и в обществена полза, с което вероятно се намеква, че сме общество от крадци? Може би.

Но така или иначе, както поправката в Наказателния кодекс, известна като "Ванко 1", има своята Татяна Дончева, поправката в Закона за концесиите трябва да стане известна като "Поправката 647" (или, което е същото, "Поправката Цеко Минев") и да си има своята Нона Караджова.